IV Challenge la Subbética

1a etapa. Priego - Lucena

La primera etapa tenia sortida a Priego de Córdoba i arribava a Lucena, un total de 77 km, 1559 de desnivell positiu. Un dia ennuvolat però sense pluges al principi, acabant amb pluja intensa.

Al km 23 Jaume Figuls puntuava en segona posició a la segona MV.

Al km 28, “es neutralitzava” la cursa, amb cometes perquè no s’arribava a parar completament, però a causa de les pluges de dijous la carretera estava enfangada i per la seguretat dels corredors es va neutralitzar.

Arran de la duresa de l’etapa, a la primera hora de carrera s’aconseguia una velocitat mitjana de 33 km/h.

Al km 68 la cursa es trobava completament trencada, es formaven petits grups de corredors i la pluja estava agafant protagonisme. Al primer escamot es trobaven Adrià Regada i Pol Ballesteros.

Amb una victòria de Joan Gamundi (Saxun) en un esprint reduït, on Adrià Regada arribava en tercera posició, l’equip col·locava:

2a etapa. Cabra

La segona etapa tenia eixida i arribada a Cabra, un total de 97 km, 1548m de desnivell positiu.

Al km 18, Jaume Figuls es ficava en una escapada que agafava diferències amb un escamot que es reduïa per moments. Però aquesta es veuria neutralitzada al km 25.

Al km 30, Marc Lloveras es ficava en una altra escapada camí al PM de Luque. Es veia neutralitzada al km 40.

A la primera hora de cursa s’aconseguia una velocitat de 38 km/h. Per la duresa i la velocitat es trencava la cursa completament.

Km 55,6 una escapada on es ficaven Sergi Monserrate i Jaume Figuls a 30” d’un pilot molt reduït.

Al km 60 Gerard Mora patia una punxada on se li havia de canviar la bicicleta.

Al km 70 s’ajuntaven els grups per fer un escamot amb un nombre més gran de corredors.

3a etapa. Carcabuey

La tercera i darrera etapa tenia sortida i arribada a Carcabuey, un total de 95 km, 1788 m de desnivell positiu. Adrià Regada es trobava al mateix temps que el líder, lluitaríem per aconseguir-ho.

Al primer PM ja es tallaven corredors, aproximadament 15 kms.

Al km 35 Sergi Monserrate es ficaria en què seria l’escapada bona. Ja amb 30″ al pilot. Al km 38 ja hi havia una diferència de 1:00′.

Al segon PM diferents caigudes sense conseqüències per a l’equip provocaven la neutralització de la cursa. Aquesta estaria aturada més de 1h.

En donar la marxa una altra vegada, el grup dels escapats on hi havia Sergi Monserrate tenia una diferència de 1:05′. Monserrate puntuaria en dos MV col·locant-se així líder de la CG de MV virtual. Sense parar i amb acord entre els corredors s’aconseguien 2:00′ de diferència entre escapada i pilot. Des del gran grup acceleraven per baixar diferències a 1:35′.

A la darrera MV Sergi Monserrate aconseguia puntuar en primera posició aconseguint així la CG de MV. L’escapada era a 1:00′.

Finalment amb victòria d’Albert Roca (TOR) a l’esprint, Sergi Monserrate entrava segon a meta, col·locant els 6 restants:

Hem parlat amb Adrià Regada qui ens dona les següents declaracions:

“El divendres començava una de les voltes més prestigioses a nivell júnior. La primera etapa va ser molt ràpida caracteritzada pel primer final en alt, en aquesta darrera pujada es van produir múltiples atacs, però finalment vaig aconseguir arribar amb el trio capdavanter i acabar en tercera posició.
A la segona etapa, sortíem en tercera clasificació a la CG i volíem defensar la posició, va ser una etapa moguda amb varis talls, es va arribar a l’esprint i anticipant-me arrencant a 200m de meta, vaig poder acabar en una quarta posició, per davant del primer i segon classificat a la CG, això va provocar que em col·loqués en segona posició a la CG.
L’últim dia vam sortir amb ganes de guanyar la CG de la volta, però des de principi va ser un dia complicat, ja que no vaig trobar les millors sensacions i els rivals se’n van adonar ràpidament, els primers kms d’etapa van ser molt durs, ja que hi havia continus atacs, quan érem un grup capdavanter de 15 persones, van parar la cursa a causa d’una caiguda massiva que va haver. Al donar la sortida altre cop, em vaig començar a trobar bé i vaig anar a més, ja anava a ritme. S’acabava amb la mítica pujada a Carcabuey, un empedrat molt dur on a falta de 400m vaig arrencar fent tot o res per aconseguir l’objectiu i va sortir bé, ja que vaig entrar davant del líder emportant-me així el liderat final.”